پیکسل فولد اولین پروژه‌ی گوگل در بازار گوشی‌های تاشدنی است که فرم‌فکتورش ما را یاد گوشی‌های سری گلکسی زد فولد سامسونگ می‌اندازد. در نگاه اول حاشیه‌های ضخیم اطراف نمایشگر جلب توجه می‌کند، اما پیش از قضاوت گوگل، اولین نسل از تاشدنی‌های سامسونگ را به خاطر بیاورید. با رونمایی پیکسل فولد، اکنون اپل تنها برند سرشناسی است که گوشی تاشدنی ندارد.

گوشی تاشدنی Google Pixel Fold از امروز با قیمت ۱٬۷۹۹ دلار قابل‌تهیه است تا شاهد رقیبی جدید برای گلکسی زد فولد ۴ باشیم. عرضه‌ی تاشدنی گوگل از ماه آینده‌ی میلادی آغاز می‌شود.

پیکسل فولد در بخش خارجی نمایشگر ۵٫۸ اینچی دارد و وقتی دستگاه را باز کنید با نمایشگر ۷٫۶ اینچ مواجه خواهید شد. هر دو نمایشگر پیکسل فولد از نوع OLED هستند و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز دارند. نمایشگر داخلی از شیشه‌ی فوق‌نازک و یک پوشش محافظ جداگانه استفاده می‌کند.

نمایشگر خارجی پیکسل فولد وضوح ۲٬۰۹۲ در ۱٬۰۸۰ پیکسل و روشنایی ۱٬۵۵۰ نیت دارد و نمایشگر داخلی وضوح ۲٬۲۰۸ در ۱٬۸۴۰ پیکسل و روشنایی ۱٬۴۵۰ نیت ارائه می‌دهد. بدین ترتیب هر دو نمایشگر در محیط‌های روباز و زیر نور خورشید تا حد زیادی قابل‌رؤیت خواهند بود.

گوشی پیکسل فولد گوگل از پردازنده‌ی Tensor G2 استفاده می‌کند که پیش‌تر در پیکسل ۷ و پیکسل ۷ پرو دیده بودیم و امشب پیکسل 7a و پیکسل تبلت نیز با همین پردازنده رونمایی شدند. پیکسل فولد ۱۲ گیگابایت رم دارد و با ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی در دسترس قرار می‌گیرد.

گوگل می‌گوید باتری ۴٬۸۰۰ میلی‌آمپرساعتی پیکسل فولد بیش‌از ۲۴ ساعت شارژدهی ارائه می‌دهد. باتری از نوع دو سلولی است و با توان ۳۰ وات می‌توان آن را شارژ کرد. تاشدنی گوگل از فناوری شارژ بی‌سیم نیز پشتیبانی می‌کند. همانطور که می‌شد انتظار داشت، پیکسل فولد بدون شارژر روانه‌ی بازار می‌شود.
پیکسل فولد مجموعا به پنج دوربین مجهز است. دو مورد از این دوربین‌ها حسگر ۸٫۳ مگاپیکسلی دارند؛ یکی از آن‌ها در بخش خارجی به‌عنوان دوربین سلفی استفاده می‌شود و دیگر در بالای نمایشگر داخلی مخصوص تماس ویدیویی است.

پنل پشتی پیکسل فولد از سه دوربین میزبانی می‌کند: دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با لرزش‌گیر اپتیکال، دوربین فوق عریض ۱۰٫۸ مگاپیکسلی و دوربین تله‌فوتوی ۱۰٫۸ مگاپیکسلی با بزرگ‌نمایی پنج برابری. قابلیت‌های دوربین پیکسل فولد مشابه پیکسل ۷ پرو است، اما تاشدنی گوگل از حسگرهای متفاوتی استفاده می‌کند.

گوگل می‌گوید لولای پیکسل به هنگام بسته شدن، هیچ شکافی در بین دو نیمه‌ی دستگاه ایجاد نمی‌کند. البته وقتی پیکسل فولد را باز کنید، برآمدگی را به وضوح در ناحیه‌ی لولا مشاهده خواهید کرد. پیکسل فولد دستگاه باریکی است و ضخامتش به کمتر از ۶ میلی‌متر می‌رسد. ضخامت دستگاه به هنگام بسته شدن تقریبا ۱۲ میلی‌متر است.

لولای پیکسل فولد از فولاد ضدزنگ ساخته شده است و به ادعای گوگل می‌توان آن را تا ۲۰۰٬۰۰۰ بار باز و بسته کرد. لولای پیکسل فولد در هر حالتی که رهایش کنید، وضعیتش را حفظ می‌کند. پیکسل فولد گواهی IPX8 برای مقاومت دربرابر آب دارد.

پیکسل فولد برخلاف بسیاری از رقبایش توانایی پشتیبانی از قلم لمسی را ندارد و نمی‌تواند محتوای بصری را به نمایشگر خارجی بفرستد. قابلیت مولتی‌تسکینگ پیکسل فولد به دو اپلیکیشن کنار هم محدود است، درحالی‌که سامسونگ اجرای همزمان سه اپلیکیشن را ممکن می‌کند.

گوگل می‌گوید بیش‌از ۵۰ مورد از اپلیکیشن‌هایش را بهینه‌سازی کرده تا از مزایای نمایشگر داخلی بزرگ پیکسل فولد استفاده کنند. پیکسل فولد با اندروید ۱۳ روانه‌ی بازار می‌شود و پیش از پایان سال جاری میلادی اندروید ۱۴ را دریافت می‌کند. گوشی تاشدنی گوگل تا پنج سال به‌روزرسانی اندروید و به‌روزرسانی امنیتی را دریافت خواهد کرد.